Selamat Berkunjung.... Semoga Dengan Kunjungan Anda Akan Menyerikan Lagi Blog Ini,Salam Ukhwahfillah Dari Bumi Anbiya'...Moga Kejayaan Milik Bersama...Amin Ya Rabbal 'Alamin

May 19, 2010

kian pudar...

entah ler...sejak kebelakangan ni semangatku utk menulis blog kembali pudar...entah mana silapnya....geram n sakit hati ni masih aku pendamkan...takut mahu luahkan n tak tahu kepada siapa yg pula aku nk luahkan, dan adakah ada org pula sudi mendengar luahan n keluhan hati aku ni???ahhhhhhh....aku biarkan perbuatanku sahaja yg "berbicara" tp tidak bibirku ....di sekolah lain hal...kt rumah pula lain hal....adus...pening2...

selama ni apa yg aku pikir akan berlaku di sekolah hanyalah perkara yg baik2 belaka...namun ia bukanlah seperti apa yg aku citakan...perkara yg pernah dibisikkan kepadaku suatu ketika dahulu benar2 berlaku...kali ni ia terkena padaku sendiri....benar kata sahabatku..."kita ni tak sempurna"...

aku ni jenis tak kisah....tp kadang2 kisah jugak :P...klu org boleh ego...aku pun boleh....klu org boleh sombong, aku pun boleh,...klu org nk berdendam, aku pun boleh...klu org buat baik...insya'allah, aku juga akan buat baik padanya....kenapa tidak, kita kan manusia...cuma yg menjadi permasalahannya disini..betul atau tidak sikap kita tu, adakah ia digunakan pada waktunya?

mengapa kita mesti nk tunjuk ego? mengapa kita nk sombong? mengapa kita tak leh terima gurauan org sedangkan kita mahu org raikan gurauan kita??ishhh....tension aku bila teringatkan kembali perkara td....berlagak tak tentu pasal...mesti korang tertanya2 mengapa, kenapa dan atas dasar apa aku tulis entry begini??ianya hanyalah disebabkan perkara yg aku lalui di sekolah td...tentang apa...aku rasa tak perlu aku ceritakan disini...aku nk cuba pendamkan, biar "dia" pergi jauh2..cuma persoalananya mampu atau tidak??

ingatlah "kita ni tidak sempurna"....namun adakah disebabkan itu kita boleh berbuat buruk atas alasan ketidak kesempurnaan kita itu??tanya diri korang sendiri...

ya Allah...kembalikanlah semangatku :)

9 comments:

uNcLeJoE said...

salam

lama betul tak de berita baru..
tak de orang nak dengar? ramai... bukankah ukhuwwah itu indah... sudah tentu ada yg bersedia untuk mendengar...

seboleh2nya peduli kan mereka yg itu kerana...bukan kerana mereka kita di sini...dan ambil kisah apa kata mereka sudah tentu tak kemana kita dan mungkin tidak di mana kita berada sekarang..

aizam lagi maklum dan arif hal-hal tentang ini...

senang mata memandang, mudah mulut berkata2 berat lagi bahu dan diri yang mengalaminya kan?.
semoga ceria kembali seceria blog ini...

salam ukhuwwah...sekolah? dah start keje ke?

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

wslm....tak tahu, tetiba smlm bad mood sangat....tp hari ni dah kembali ceria...hehe~

sy sedang berusaha membiarkan perkara smlm berlalu pergi....doakan ye...:)

betul kata abg tu,mulut org ni payah kita nk tutup...nasihat kita tidak pula diambil peduli...lumrah alam...:P

ye2..sekolah...dh nk masuk 5 bulan dh kerja...bulan 6 tak tahu lg cam ner...klu lulus interview kpli ari tu, sy kena masuk maktab setahun...skrg ni sy jadi guru GSTT je...ala kulli hal...doakan sy berjaya dalam temuduga tu ye...amin ya rab...:)

Amirah Muhajir said...

sabar tu jalan terbaik..kalau pergi mana2 @ keje mane2 pun saya rasa situasi nya lebih kurang sama je aizam..

Allah sentiasa bersama orang2 yg sabar..

=))

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

ok thanks....i'll....

Anakkhas said...

assalammualaikom...

dah lama aku tak masuk blog nie.. blog aku pun aku tak bukak he..he... sapa tu yang berani menyebabkan ustazku marah?? biar ku kerat2 menkadi daging cingcang dan digoreng untuk dimakan bersama...ha..ha memang macam tu la kerja dengan kakitangan yang ramai terutamanya dengan gov. bukan ada sapa bos dan sapa kuli...semuanya hampir setaraf iaitu hamba Allah yang berkhidmat untuk negara dan bangsa serta agama... sabar yer tu baru sikit... kalau nak kongsi cerita boleh saya sudi kongsi kisah tauladan nie...(ntah2 marahkan saya hua..hua..hua)

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

ANAKKHAS>>nk kerat tulang org tu?jgn...lagi bagus klu doakan dia insaf n bertaubat(dalam hti panas)...kuang2...
kisah tauladan??hahahha...cam hampeh...ni barulah menyebabkan sy marah anda...hahaha

student said...

berat mata memandang berat lagi bahu memikul..moga tuan terus tabah..:)

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

terima kasih kerana mendoakan....the same prayer goes to u too...

.:Pelawat Bebas:.

.:Uji Minda:.

.:Chating YM:.