Selamat Berkunjung.... Semoga Dengan Kunjungan Anda Akan Menyerikan Lagi Blog Ini,Salam Ukhwahfillah Dari Bumi Anbiya'...Moga Kejayaan Milik Bersama...Amin Ya Rabbal 'Alamin

January 6, 2010

jawab teka teki ni....

..lama dah rasanya aku x posting...jadi utk posting kali ni..aku nk bagi korang teka teki...korang jawab le ye...


1-lembu naik motor,kambing naik kereta.orang pula naik apa?

2-kalau semua binatang naik bas,kereta,van,keretapi,kapal terbang dan kapa.Habis manusia nak naik apa?

3-ape pasal baju superman ketat?

4-banyak-banyak kampung...kampung aper yang selamat di duduk penduduk?

5-Dalam banyak-banyak ibu ape selalu kat dapur?

6-Dalam banyak-banyak burung,burung apa yang tak jumpa ?

*6 soalan cukup dh kot...ke tak cukup?..ala,soalan² ni pun belum tentu korang dapat jawab...hahah....(perli tu,jadi buktikan korang boleh)

12 comments:

Anonymous said...

senangnya soklannn...huhuhu

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

jawab le klu senang...ni biarkan kosong je...hahah

Anonymous said...

malas nak jawab sebab senangs sangat la......hahahha

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

alasan2....hahah

Anonymous said...

bukan alasan..tapi ni kebenaran...teka-teki ni dah lapuk dek hujan laaaa.....budak kecik pon leh jawab

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

xcaya2....perlukan bukti....

Anonymous said...

susah ler nak jawab sebab page comment ni takleh bukak kat new tab...edit cepat~~

soklan satu ngan dua tu same je jawapannya,orang nek heran ler..
superman nye baju ketat sebab dia pinjam adik dia punya...

kampung paling selamat diduduk ialah kampung ...hahhaa..yg ni kureng pasti ler..kampung pak selamat kot~~

last question...herm...lupa la..kene g refer balik kat blog..

ok soklan lima,ibu lesung jawapannya...jgn ckp salah ek

last nyer soklan,burung yg hilang lah org cari...

ok bak sini hadiah..penat tu l jawab soklan kat blog ni...

KhairulAizam B. Abdul Rahman said...

hahaha..sumer jawapan tu salah la....aduyai...tu la..lain kali jawab dulu, baru boleh bersuara...hehehe....by the way...good try...

Amirah Tumin said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ah takde2....jgn cuba menafikan kebenaran....hahahha

Muhammad said...

Salam, siarah

Mau cuba, juga mana tau dapat, .

Orang naik haji, naik angin, naik minyak, naik darah, naik pening, naik moto, naik gaji, naik gila, dan sebagainya.

Superman baju ketat sebab pakai baju sais S

kampung paling selamaat ialah syurga,

Ibu yang paling selalu kat dapur, ibu garam, ibu roti,

Wallahu 'a'lam bissawab.

sewa mobil said...

salam kenal sobat

.:Pelawat Bebas:.

.:Uji Minda:.

.:Chating YM:.